Watersport De Tip in Maasbracht.
Gaskeuring >

Watersport De Tip keurt volgens de norm: Gasinstallaties Pleziervaartuigen en is hiervoor erkend en gecertificeerd keurder door de HISWA.

De veiligheid van U en uw opvarenden is natuurlijk van groot belang. Helaas gebeuren er nog regelmatig ongelukken door het gebruik van onveilige gasinstallaties aan boord. Als eigenaar van een pleziervaartuig bent U volgens de verzekering verantwoordelijk voor een goed onderhoud van uw schip. In geval van een ongeluk bent u dus mogelijk niet verzekerd wanneer blijkt dat de gasinstallatie niet veilig is.

Een HISWA gaskeuring kan U er van verzekeren dat de gasinstallatie wel veilig is. Om er achter te komen of de gasinstallatie aan alle normen voldoet kunt U een keuring laten uitvoeren. Diverse verzekeringsmaatschappijen geven dan ook korting op hun premies wanneer dit certificaat kan worden overlegd. Een andere reden om een gaskeuring te laten uitvoeren is de verplichting een gecertificeerde gasinstallatie aan boord te hebben wanneer u op de Rijn, de Lek of de Waal vaart.

Tijdens deze keuring wordt de gasinstallatie o.a. getoetst op:

  • Gasdichtheid
  • Leidingen en slangen
  • Gasbun/flessenkast
  • Drukregelaar
  • Aangesloten apparaten

 


Wanneer de installatie goedgekeurd wordt ontvangt u het schriftelijk HISWA certificaat Gastechniek wat 3 jaar geldig is met de bijbehorende sticker. Dit certificaat voldoet aan de ISO 10239 (norm voor gasinstallatie aan boord van pleziervaartuigen). Wanneer de installatie van de installatie niet goedgekeurd wordt de keuring omgezet in een gasadvies. Wanneer de problemen verholpen zijn kan er opnieuw een gaskeuring uitgevoerd worden waarna het certificaat kan worden afgegeven.

Volgende
Categorieën
Ankers/Ankerlieren
Besturing
Boeg-Hekschroeven
Boten
Comfort aan boord
Decoratie
Dekuitrusting
Fietsen & More
Kleding
Klimaatbeheersing
Koeling
Kombuis/Interieur
Motoren
Motortechniek
Navigatie
Pompen/Sanitair
Reddingsmiddelen
Scheepsmodellen
Stroom
Touwwerk
Verf/Onderhoud
Verlichting
Verwarming
Waterfun
Zeilmakerij
Tweedehands
OP=OP
Aanbiedingen
Nieuwste Producten
Ga Naar...
Betaal mogelijkheden
Wij verzenden met
Fabrikanten
0 items
Talen
Dutch German English
Facebook
Onze Gegevens
Watersport De Tip
Tipstraat 12
6051 CX, Maasbracht
Nederland
Tel: 0475 463161

BTW nr: NL1243.76.897.B.02
KvK nr : 13012881

Openingstijden
Routebeschrijving
Er zijn momenteel geen artikelbeoordelingen